Image 1

Savršeno mjesto za odmor...

Više od 2600 sunčanih sati godišnje, kamene i pješčane plaže, kristalno čisto more, tradicionalna kuhinja, dobra povezanost između Zadra i otoka te bogati kulturni sadržaji samo su neki od razloga da nas posjetite.


Ako ste odlučili provesti odmor na otoku Ugljanu, dođite u Preko i provedite nezaboravan odmor u apartmanima Štulec. Apartmani Štulec udaljeni su svega 150 metara od mora. Pored moderno opremljenih apartmana, očekuje vas i osigurano parkirno mjesto, slobodno korištenje vrtnog roštilja i konobe sakrivene od pogleda. Za potpuni osjećaj dobrodošlice pobrinuti će se domaćini uz večer ribljih delicija i autohtonih sorti vina.

Otok Ugljan

Otok Ugljan jedan je od najslikovitijih otoka u zadarskom arhipelagu. Otok Ugljan ima sve značajke mediteranske klime s prosječnom godišnjom...(više)

temperaturom iznad 16 °C, oko 800 mm oborina i 2600 sunčanih sati godišnje. Ekološki čisto podmorje otoka Ugljana s desetak pripadajućih otočića stanište je brojnih vrsta riba, rakova, školjaka i koralja. Taj uvijek zeleni otok, čiju površinu prekrivaju maslinici s idiličnim uvalama i slikovitim ribarskim lučicama, generacijama je vezan uz more, pomorstvo i ribarstvo. Istočna strana otoka blago se spušta u more. Duž istočne strane otoka u prirodnim uvalama nižu se ribarska i turistička mjesta, od kojih su najpoznatija Preko, Kukljica, Kali i Ugljan. Zapadna strana otoka uglavnom je strma i nenastanjena te je zbog brojnih sakrivenih uvala, otočića i bogatog podmorja pravi izazov za ronioce, sportske ribolovce i one u potrazi za mirnijim odmorom. Valovita visoravan koja se smjestila u unutrašnjosti otoka prožeta je desecima kilometara pješačkih i biciklističkih staza. sakrij

Mjesto Preko

Preko je prometno i administrativno središte otoka Ugljana koje se, kako mu i ime kaže, nalazi preko puta Zadra. U općini Preko smještena...(više)

je trajekta luka koja povezuje otok sa Zadrom. Bezbrižan odmor na otoku osigurat će vam izuzetno dobra prometna povezanost s kopnom – u ljetnim mjesecima trajekt isplovljava svakih pola sata do sat vremena, a sama plovidba traje manje od dvadeset minuta. Samo 80 metara udaljen od Preka leži idiličan otočić Galevac (Školjić), prekriven bujnom mediteranskom vegetacijom, koja skriva vrijedan franjevački samostan iz 15. stoljeća. To je omiljeno mjesto za kupanje, kao i pješčana plaža „Jaz“ u blizini, koja s pravom nosi Plavu zastavu – simbol čistog mora. sakrij

Vrijeme